Příznaky ADD nebo ADHD mohou být i známkou přílišné konzumace cukru nebo nudy

13.04.2013 14:05

Tami Urbanek

Děti, které vykazují známky poruchy pozornosti (Attention Deficit Disorder - ADD) nebo poruchy pozornosti spojené s hyperaktivitou (Attention Deficit Hyperactivity Disorder – ADHD) nemusí ještě trpět těmito nemocemi – často jde pouze o podobné příznaky, ale diagnózu nelze takto definovat. Mnoho dětí bývá ale i za těchto okolností nuceno užívat léky, potlačující příznaky ADD nebo ADHD. Jedna z výzkumných zpráv udává, že jen každé desáté dítě bývá s určitostí diagnostikováno na syndrom ADHD, ale už 2,7 miliónu amerických dětí užívá léky na tyto potíže. Lidé by se měli více zajímat o skutečné příčiny takovýchto příznaků a je také velmi užitečné se ohlížet po alternativních léčebných postupech.

Děti s tímto druhem diagnózy mívají tendence k hyperaktivitě, nezájmu o školní výuku, vyrušují, jsou nervózní a často mají špatné školní výsledky. V americké společnosti se v současnosti projevují snahy nasazovat dětem léky, aby se vyřešily problémy s těmito příznaky. Tento přístup jen zakrývá pravé příčiny, podobně jako ibuprofen otupuje bolesti. Účinky léků navíc bývají jen dočasné. Organismus dítěte si na léky přivyká, takže ty už pak nejsou tak účinné a nezakryjí všechny příznaky. Je potřebné, aby se rodiče snažili najít skutečné příčiny, skryté za tímto druhem příznaků.

Jednou z častých příčin tohoto druhu je rafinovaný cukr. Stává se totiž pro lidské tělo toxickým a u mnoha dětí vyvolává i toxické reakce v mozku a jejich těle. Děti na to mohou pak reagovat hyperaktivitou, ztrátami soustředění, hádavostí a neposlušností. Rafinovaný cukr se dnes bohužel vyskytuje v mnoha průmyslově zpracovaných potravinách. A je také silně návykový.

Dr. Martin [1] označuje cukr jako jed: „cukr můžeme označovat za skutečný jed, pokud si uvědomíme, jak jej tělo zpracovává. Cukr totiž ovlivňuje dýchání buněk – pokud je ho příliš, buňkám se nedostává kyslík k přežití nebo k normálnímu fungování. Některé buňky proto umírají. To pak ovlivňuje tělesné funkce a bývá počátkem degenerativních chorob.“ Příliš mnoho cukru u dětí tlumí poznávací schopnosti a způsobuje problematické chování ve třídě, doma i mezi vrstevníky.

Když se začnete více zajímat o okolnosti vzniku příznaků ADD nebo ADHD, narazíte na další důležitou okolnost – nuda ve školní třídě. Bývá časté, že děti vykazující potíže se soustředěním se prostě nudí. Vyučovaný předmět se jim možná zdá bezvýznamný a necítí žádné spojení s učitelem. V takových případech je pro ně velmi snadné nasměrovat svou pozornost někam jinam. Pokud tedy děti místo soustředění na výuku hrají videohry, sledují filmy nebo se zabývají něčím, co je baví, nepochybně i nich nejde o syndrom ADD nebo ADHD.

K odkrývání příčin vzniku příznaků ADD nebo ADHD mohou mj. pomoci i techniky vnímání toků životní energie Tai Yi . Jde o starodávnou čínskou formu práce s energií rukou, která se podobá akupunktuře nebo akupresuře. Technika Tai Yi se zaměřuje na meridiány v mysli, těle a v emocích. Protože jedním z důvodů vzniku ADHD je cukr, u jedinců, kteří si na něm vytvořili závislost, se používá léčba nazvaná „cukrový drak“. Tato pak působí na zbavování se závislosti a objasňuje i příčiny, proč nastala.

Léčebná metoda Tai Yi může nabídnout přes 4 000 druhů léčby – mnohé z nich pomáhají odstraňovat toxiny z těla. Tento proces pak přináší dětem úlevu a zlepšuje jejich schopnost soustředění a produktivního zapojení do výuky ve škole nebo doma. Bohužel ale neexistuje žádná taková technika, která by působila proti nudě.


 

Použité odkazy:
[1]
www.globalhealingcenter.com


 

Další informace:
https://www.lifeenergyflowtaiyi.com/
https://www.globalhealingcenter.com/refined-sugar-the-sweetest-poison-of-all.html
https://www.webmd.com/add-adhd/news/20101109/cdc-nearly-1-10-kids-has-adhd
https://www.globalhealingcenter.com/genetically-modified-foods.html



 

(Přeloženo z https://www.naturalnews.com/032247_ADHD_sugar.html)

 

—————

Zpět