Co mají společného mandlové mléko, tabletky s kalciem a zeolit - polykáte jen kamení

03.01.2016 09:38

Mike Adams

Je vám už známo, že tabletky s kalciem způsobují srdeční infarkty? Uvědomili jste si už, že komerční mandlové mléko se vyrábí s přidáváním rozemletých skořápek z ústřic nebo mletého vápence? Řekl vám už někdo, že zeolit v prášku je vyráběn rozemíláním kamení, obsahujícího současně i velké množství olova a hliníku?

To nejvážnější varování, které vám mohu dnes nabídnout v oblasti zdravé výživy, je přestat jíst a pít kamení.

Při výrobě komerčního mandlového mléka se mísí vápník nevhodného původu s karagenanem (zahušťovadlo příbuzné s agarem), aby vznikla plnější a bělejší substance, která vzhledem připomíná skutečné mandlové mléko. Levný uhličitan vápenatý je zde přidáván proto, aby se obsah vápníku přiblížil složení kravského mléka. Výsledkem je ale nutriční katastrofa: pitím takového nápoje do sebe dostáváte pouhé anorganické rozdrcené skořápky nebo vápenec!

Také levné tablety s kalciem bývají téměř vždy kontaminovány olovem. Jsou vyráběny ze surovin nízké kvality, z anorganických zdrojů, obsahujících téměř vždy jen uhličitan vápenatý. A to není látka, kterou by vaše tělo potřebovalo, ale naopak vám způsobí vápenatění cév nebo ledvin. Zahoďte tedy levné kalciové tablety a získávejte vápník z kvalitnějších zdrojů ve vaší potravě (hlavně z rostlin).

Zeolit je těžen ze země v podobě kamení, obsahujícího hodně silikátů hliníku a běžně v něm bývá i hodně olova (obvykle 20 - 60 ppm). I když je tento doplněk polykán v podobě granulí ve větších množstvích, prochází vaším trávicím traktem bez užitku. Vaše slabé kyseliny v žaludku totiž nedokáží rozpouštět kamení. Avšak pokud je takové kamení rozemleto na prášek, může se z něj v průběhu trávení lépe uvolňovat hliník nebo olovo. To mě hodně zneklidňuje, protože lidé, kteří konzumují granulovaný zeolit, mívají ve své moči výrazně vyšší hladiny hliníku a olova. To dokládá, že tyto složky jsou během trávicího procesu skutečně tělem absorbovány.

Přestaňte jíst kamení a začněte se SKUTEČNOU STRAVOU

Pravidelně bývám ohromen tím, že tak mnoho lidí se nechává zmást a nechápe samou základní podstatu zdravé výživy. Není třeba studovat žádnou vrcholnou vědu, abychom se dozvěděli, že minerály je potřeba získávat z našich potravinových zdrojů a nikoliv z kamení.

Také nemusíme náročně studovat abychom věděli, že není vhodné polykat kamenný prášek v suspenzi s vodou a zahušťovadly. Rozptýlené molekuly uhličitanu vápenatého ve vodě určitě nejsou totéž, co mléko.

A pokud si děláte naději, že své tělo zbavíte toxických těžkých kovů, pak nedává žádný smysl je současně denně konzumovat například v podobě jemného prášku zeolitu.

Bývá smutnou pravdou, že mnoho potravinových doplňků je zákazníkům popisováno matoucím způsobem. Cílem je zatajit jejich skutečné složení a zveličovat jejich zdravotní účinky. I když míváme na jedné straně k dispozici téměř zázračné doplňky, jako jsou vitamín D nebo resveratrol, na druhé straně nebývá radno pravidelně užívat levné anorganické přípravky nižší kvality.

Doporučuji vám řídit se následujícími zásadami

• Jestliže máte potřebu pít mandlové mléko, připravte si jej sami z mandlí a vody. Přestaňte kupovat falešná mandlová mléka v obchodech.

• Jestliže chcete zvýšit svůj příjem vápníku, vybírejte si širokospektrální přípravky (vyráběné např. z mořských řas) nebo se zaměřte na potraviny, které jsou přirozeně bohaté na tento prvek (např. brukvovitá zelenina). Nikdy nepolykejte levné pilulky s uhličitanem vápenatým.

• Jestliže si chcete naordinovat detoxikační kůru, pijte čistou vodu, přiměřeně cvičte a nechte své tělo, aby se čistilo samo přirozenou cestou. Nepolykejte přípravky z anorganických surovin s falešnými nadějemi, že na sebe zázračně naváží těžké kovy z vašeho těla. To je jen povídačka, šířená hlavně nepoctivými prodejci.

Hlavně se ale vyhýbejte podřadným potravinovým doplňkům ze surovin nízké kvality nebo od výrobců, kteří zveličují a nedokáží doložit prospěšnost svých produktů. Před užíváním se vždy přesvědčte, že vaše doplňky výživy byly otestovány na obsah těžkých kovů a dávejte si pozor především na výrobky z Číny.

A především se snažte jíst co nejvíce přírodních potravin, pěstovaných ve výživné půdě nebo v hydroponických boxech. Čím zdravější dnes bude vaše strava, tím lépe se vám bude dařit i ve vzdálené budoucnosti.


 

(Přeloženo z https://www.naturalnews.com/052039_almond_milk_calcium_carbonate_zeolites.html)

—————

Zpět