Seznam článků
19.10.2017 21:53
Frances Bloomfield
Už dlouho nám bývá tvrzeno, že snídaně je nejdůležitějším jídlem celého dne. Max Lowery, odborník na fitness, tvrdí, že toto tvrzení není podloženo žádným vědeckým výzkumem a že jde pouze o nepravdivé rčení. Max Lowery, který působí jako osobní trenér, je...
—————
27.06.2017 20:56
Earl Garcia
Nedávná významná studie odhalila, že navzdory obecnému přesvědčení, konzumace jídel z vyšším obsahem soli v nás nevyvolává žízeň. Vědci přišli na to, že zvýšený příjem soli mívá přesně opačný účinek: v těle se začne zadržovat více vody a to pak v důsledku vede...
—————
08.03.2015 10:17
Jennifer Lilley
Jedna z nedávných studií prováděná vědci ze státní univerzity v Pensylvánii ukázala na to, že reklamy a marketingová oznámení určená k tomu, aby lidem pomáhaly k hubnutí, mívají ve skutečnosti úplně opačný efekt, vedoucí k nezdravým stravovacím návykům. I když si...
—————
19.04.2013 21:56
Cereal F.A.C.T.S.
Dnes procházíme rostoucí zdravotní krizí, vyvolávanou alarmujícím rozsahem nadváhy u mladých – a to jak v USA, tak i v celém světě. Nyní má v Americe více než třetina dětí a dospívající mládeže nadváhu nebo jsou obézní. Je to trojnásobek stavu v roce 1970....
—————
13.04.2013 14:19
Můžete si být jisti, že dostáváte vše, za co jste si zaplatili?
Alice E. Marson
Milióny lidí užívají každodenně celé hrsti vitamínů, avšak nedaří se jim nijak lépe. Zdá se vám to povědomé? Jejich těla totiž nedokáží absorbovat všechny vitamíny, které...
—————
13.04.2013 14:17
Amie Sugat
Výrobci kukuřičných, řepkových nebo sojových olejů by byli neradi, pokud by se tato skrývaná fakta o jejich produktech dozvěděli spotřebitelé. Jejich produkty totiž nikdy nebyly určeny pro konzumaci, ale měly sloužit v průmyslu pro mazací zařízení, míchání barev anebo...
—————
13.04.2013 14:10
Ethan A. Huff
Pokud budete vždy pamatovat na zdravou snídani každé ráno než se vydáte do nového dne, může to významně ovlivnit to, jak budete odolávat nadváze i nemocem. Nedávná studie z the Imperial College London (ICL) totiž zjistila, že snídaně bývá skutečně nejdůležitějším...
—————
26.01.2012 20:27
Dr. David Jockers
Už více než 60 let je hovězí maso zavrhováno, protože jsou mu přičítány škodlivé účinky v podobě zanášení tepen nebo zvýšené hladiny cholesterolu, které mají způsobovat především jeho nasycené tuky. Potraviny z drůbežího masa bývají naopak propagovány jako...
—————
02.11.2011 22:15
Gigi Chow N.D.
Globální poptávka po mase neustále roste. Od roku 1971 do 2010 se celosvětová produkce masa ztrojnásobila na konečných 300 miliónů tun ročně. Pokud bude nárůst pokračovat, můžeme v roce 2050 očekávat roční produkci kolem 600 miliónů tun. Pro tento...
—————
07.09.2011 20:46
Paul Fassa
Velké lži se týkají hlavně doplňků s kalciem. Tento prvek je užitečný a nezbytný, pokud je získáván především ze syrové stravy. Avšak všechny ostatní průmyslově zpracované potraviny obohacované kalciem nebo přísadami bohatými na tzv. základní kalcium*) vám zřejmě...
—————