Průlom v přírodní medicíně ve Švýcarsku: pět druhů holistického léčení je uznáváno stejně jako konvenční medicína a hrazeno z pojištění

14.05.2016 21:13

Jennifer Lea Reynolds

Mezi přínosy holistické léčby patří zajištění dobrého zdraví, odvracení některých neduhů a někdy i úplné vyléčení nemocí - toho si čtenáři serveru NaturalNews bývají zpravidla dobře vědomi.

Tyto metody léčení však stále patří ve větší části Ameriky ke kontroverzním a mezi konvenčními a holistickými lékaři zde existuje velká propast. Ta je specifická především z pohledu zdravotního pojištění. Bude vám vaše pojišťovna hradit návštěvu nemocnice, při níž absolvujete očkování proti chřipce vakcínou plnou jedů? Samozřejmě ano. Zachová se pojišťovna stejně, když navštívíte odborníka na akupunkturu? Něco takového není ani pravděpodobné.

Avšak ve Švýcarsku došlo k průlomové situaci a je to věc, která by se měla zavést všude. V této zemi je nyní pět druhů holistických terapií - homeopatie, holistické medicíny, herbální medicíny, akupunktury a tradiční čínské medicíny - připraveno pro získání stejného statusu pro zdravotní pojištění, jako má konvenční medicína. Platnost této změny je naplánována na květen 2017. Znamená to, že nemocným bude proplácena léčba i těmito metodami za podmínky, že bude poskytována certifikovanými lékaři.

Švýcarsko už se umí dívat v širším měřítku - proč to ale nedokáže systém amerického zdravotnictví?

Rozhodnutí Švýcarů přichází jako výsledek šestiletého období, které v roce 2012 spustilo vyhodnocování vhodnosti, efektivnosti a nákladovosti zdravotní péče. V roce 2005 zde ale bylo zdravotní pojištění pro holistické terapie vládou odmítnuto s odůvodněním, že není k dispozici dostatek vědeckých důkazů o jejich účinnosti. S postupem času se ale občané této země stále více zajímali o alternativní medicínu; v roce 2009 pak dvě třetiny populace vyjádřili své přání, aby holistické metody léčby byly doplněny na seznam placených lékařských služeb.

Rovněž na obrácené straně zeměkoule obyvatelé Spojených států usilují o podobnou změnu. I zde už víme o přínosech holistické medicíny a začínáme vnímat škodlivé účinky léků, které produkuje farmaceutický průmysl. Realita je ale stále taková, že nemocní preferující přírodní léčbu jsou považováni za podívíny.

Nebo to může být i horší, jak ilustrují případy z poslední doby.

Únosy dětí, záhadná úmrtí nebo zmizení profesionálů používajících alternativní medicínu v USA.

V roce 2011 byly v bytě Maryanne Godboldo v Detroitu vyraženy dveře a 13-letá dcera majitelky byla odvedena ozbrojenými policisty. Bylo to na pokyn úřadu na ochranu dětí (Child Protective Services - CPS), který pro tuto akci dokonce sestavil speciální tým.

Proč?

Matka této dívky totiž odmítla pokračovat v další léčbě jejích psychóz předepisovanými léky a místo toho si opatřila přírodní léčiva. Děvče předtím muselo užívat psychotropní léky po těžkých reakcích, které se u ní dostavily po běžných vakcinacích v roce 2009. Stala se velmi neklidnou a začala vykazovat příznaky, které u ní před očkování nebyly. Po ošetření na dětském oddělení jí byly předepsány psychotropní léky, jež však situaci jen dál zhoršovaly. Jakmile ale její matka zastavila tuto léčbu a začala používat holistické metody léčby podle doporučení jiného lékaře. Úředníci CPS se horlivě chopili příležitosti a okamžitě násilně zareagovali.

Kromě tohoto případu jsme v posledních letech zaznamenali i vlnu záhadných úmrtí a zmizení, které začaly postihovat v USA profesionály z oblasti alternativní léčby. Mezi ně patří třeba neobvyklá sebevražda střelením do hrudi Dr. Jeffreyho Bradstreeta na Floridě. Tento lékař byl totiž zapojen do výzkumu autismu, který nebyl po vůli medicínskému establišmentu. Jeho mrtvolu nalezli v řece v Severní Karolíně a tato smrt zřejmě má souvislost se sedmi dalšími úmrtími nebo zmizeními lékařů z Floridy. Všichni se zabývali podobnou problematikou.

Mělo by také být dodáno, že tři dny před úmrtím Dr. Bradstreeta přepadli jeho kliniku vládní agenti s cílem zabavit materiály související s výzkumem GcMAF - molekuly, která má potenciál léčit rakovinu a tlumit příznaky autismu.

Co bude ještě potřeba vykonat, aby v USA začala být holistická medicína přijímána v širším měřítku, jako se to podařilo ve Švýcarsku? Bohužel, hamižnost je tu na prvním místě a svoboda volby alternativní léčby je opakovaně potlačována. Takže navzdory tomu, že existuje přírodní léčba umožňující dramatická zlepšení, jsou nemocní udržováni ve stavu, kdy jim bude ještě hůř.


Použité zdroje:
https://www.swissinfo.ch/eng/complementary-therapies_swiss-to-recognise-homeopathy-as-legitimate-medicine/42053830
https://www.naturalnews.com/032090_Maryanne_Godboldo_health_freedom.html
https://www.naturalnews.com/052975_holistic_doctor_deaths_thermography_cancer_detection.html
https://www.naturalnews.com/050553_Dr_Bradstreet_GcMAF_cancer_therapy.html
https://science.naturalnews.com/holistic.html



(Přeložeo z https://www.naturalnews.com/053582_Switzerland_alternative_medicine_holistic_healthcare.html)

—————

Zpět