Podívejme se na chemikálie ve zpracovaných potravinách

05.03.2011 22:24

Kim Evans

 

Američané průměrně utratí kolem 90% svých výdajů za průmyslově zpracované potraviny - a pak se divíme, proč procházíme krizí lékařské péče! Vedle toho, že takové potraviny neobsahují téměř žádné enzymy, bývají přímo napěchované chemikáliemi, které slouží jako barviva, ochucovadla a konzervanty. Jak se však zdá, velmi mnoho lidí nepřemýšlí dvakrát o tom, čím sebe a své děti nasycují – pojďme tedy nahlédnout na účinky pouhých dvou nejčastějších přísad.

Aspartam
Aspartam se nejčastěji vyskytuje ve slazených nápojích; také jej ale můžeme najít ve žvýkačkách, cukrovinkách a dietních potravinách. Dokonce je prodáván v čisté podobě jako sladidlo a bývá k dispozici i na stolech v mnohých restauracích. Realita je taková, že aspartam dnes nalezneme asi v 6 000 potravinách, které bývají v obchodních regálech.

Nejpádnějším argumentem, který by vás měl přesvědčit, abyste se aspartamu obloukem vyhýbali, je to, že byl jeden čas uváděn na seznamu Pentagonu mezi biochemickými bojovými látkami. Pokud ale chcete ještě důraznější varování, podívejte se na odkaz, který popisuje experiment s krysami, kterým byl denně podáván aspartam:

https://myaspartameexperiment.com

Tento experiment udělala žena, která se zajímala o účinky aspartamu s ohledem na množství, které konzumuje její rodina. Každý den podávala 108 krysám dietní limonádu v množství, které je v poměru jejich velikosti k velikosti člověka. V průběhu doby kratší než 3 roky se u 37% krysích samiček vyvinul zhoubný nádor. Zveřejněné obrázky mluví samy za sebe...

S ohledem na tento experiment mnohé určitě napadne logická otázka: pokud tato žena obdržela takové výsledky v domácím prostředí jen pouhým podáváním aspartamu ve vodě, kterou měly krysy k pití, co to pak říká o vědcích, kteří testovali aspartam na jeho bezpečnost předtím, než se rozšířil jako složka pro potraviny? A co si myslet o vládní agentuře, která schvalovala jeho používání?

A nejde tu zdaleka jen o zhoubné nádory: aspartam je dáván do souvislostí s poškozováním mozku a s poruchami nervového systému; rovněž negativně ovlivňuje vývoj mozku u embryí.

BPA (Bisphenol A)
V poslední době se BPA objevil ve mnoha novinových titulcích; pravidelně je používán jako surovina k výrobě plastových lahví. Tato chemikálie je pak vymývána do tekutin, které jsou v lahvích baleny. Tato složka se ale vyskytuje i v povlakové vrstvě na vnitřní straně plechovek a bývá pak přítomna i v jídle z konzerv. Takže pokud jíte jinak zdravý hrášek nebo fazole – jestliže byly v konzervě, jsou zřejmě také kontaminovány BPA.

Testovací magazín the Consumer Reports se zaměřil na BPA v mnoha oblíbených potravinách z konzerv a zjistil následující hodnoty:
Zelené fazolky: 35,9-191 ppb
Zeleninová polévka: 67-134 ppb
Drůbeží nudlová polévka: 54,5-102 ppb


BPA je nebezpečná látka i v případě velmi malého množství; byla prokázána její souvislost s vrozenými vadami, diabetem, neurologickými problémy, srdečními chorobami a rakovinou. Poslední testy pupečníkové krve novorozenců odhalily výskyt BPA i v ní a ukázaly tak na všudypřítomnost tohoto problému. Pokud začnete sčítat všechny chemikálie poškozující mozek, které jsou v konzumované s jídlem nebo podávány injekčně průměrnému člověku, můžete se pak divit, že každé jedno dítě ze 110 narozených mívá nemoc příbuznou s autismem?

Proč má tolik chemikálií spojitost s rakovinou?
Zajímali jste se někdy o to, proč chemikálie tak často vyvolávají rakovinu? Je tomu hlavně proto, že lidské tělo není vybaveno na to, aby se zbavovalo tak mnoha chemikálií, které člověk vyrobil. Uvnitř zhoubných nádorů bývají často přítomné toxické chemikálie – nádory jsou tedy často cestou, jak tělo vytěsňuje škodlivé látky, které lidé konzumují nebo kterým jsou vystavováni.

Pokud máte zájem se vyhnout rakovině a následným utrpením, spojeným s její konvenční léčbou, velká část řešení spočívá ve vyhýbání se chemikáliím. K tomu patří i omezování konzumace průmyslově zpracovaných potravin, jak je to jen možné – dramaticky se tím následně sníží obsah chemikálií v těle. Vaší správnou volbou budou přírodní potraviny s ochranným účinkem proti rakovině. Mohli byste být i překvapeni, jak několik jednoduchých změn ve stravování a v životním stylu může účinkovat na váš další život.


 


Zdroje:

https://www.sustainabletable.org/issues/additives/

https://www.theecologist.org/investigations/health/268699/aspartame.html

https://www.encyclopedia.com/video/cVrTKxTpZWY-aspartame-it-puts-die-in.aspx

https://myaspartameexperiment.com/

https://www.consumerreports.org/cro/magazine-archive/december-2009/food/bpa/what-we-found/bisphenol-a-what-we-found.htm

https://www.ewg.org/minoritycordblood/executivesummary

https://www.healthyeatingadvisor.com/food-additives.html

https://www.springerlink.com/content/015447h75017374k/



(Přeloženo z https://www.naturalnews.com/027969_processed_foods_chemicals.html)

 

—————

Zpět