Podívejme se na záhady kolem lymeské boreliózy – část 1.

06.03.2011 16:47

Paul Fassa

Dokumentární film s názvem „Under Our Skin" (Pod vaší kůží) byl před několika lety natočen, aby objasnil záhady kolem lymeské boreliózy (dále LB), která dostala název od města Lyme v Connecticutu, a kde bylo zaznamenáno její první rozšíření v roce 1975. Tento dokument se zaměřil na potíže se stanovením správné diagnózy a léčby, poskytované klasickou medicínou a kritizoval zdravotní pojišťovny za odmítání nároků pacientů s LB.

Proč však tento dokument pominul možnosti, které nabízí alternativní léčba? A co podezření kolem společnosti pro vývoj biologických zbraní the Plum Island bioweapons lab, která sídlí velice blízko města Lyme? Jde tu o skutečné záhady, čekající na vysvětlení.

Původ a příznaky LB

LB je vyvolávána infekcí bakteriemi ze skupiny spirochet. Toto označení získaly díky svému tvaru a vrtivému pohybu. Specifickou spirochetou pro LB je Borrelia burgdorferi. V Evropě je zase rozšířená Borrelia afzelii. Tyto bakterie jsou přenášeny ve vnitřnostech klíšťat. Lidé bývají infikováni kousnutím těchto přenašečů a LB není přenositelná mezi lidmi. Dosud nebyly prokázány ani případy přenosu choroby kousnutím od nakaženého zvířete.

Jiný druh spirochet je původcem syfilitidy, která rovněž přímo postihuje mozek a vede až k demencím nebo neurologickým poškozením, jež se podobají příznakům obětí LB. Tyto příznaky často napodobují roztroušenou sklerózu, Alzheimerovu nebo Parkinsonovu chorobu, fibromyalgii, syndrom chronické únavy, lupus (vředovou chorobu), úzkosti, deprese a další nemoci.

Ne u každého, kdo je infikován, se projevují po určité době stejné příznaky. Projevy této nemoci bývají mnohovrstevné. Pro klasickou medicínu se proto jeví LB jako velmi komplikovaná a stává se, že mnozí lékaři ji považují za psychiatrický problém.

Stanovisko klasické medicíny

Za nejvhodnější přístup při léčbě LB je považováno nasazení antibiotik a klade se důraz na včasné zahájení léčby. Mnoho lékařů pak bere vymizení příznaků po jednom měsíci léčby antibiotiky za důkaz vyléčení LB. To je ale jen domýšlivý přístup. Následné potíže pacientů jsou jimi pak označovány jako subjektivní. Mnoho pojišťovacích společností pak odmítá uznávat nároky lidí s chronickou LB.

Někteří lékaři se zase přiklánějí k celoživotnímu užívání antibiotik a jiných léků. To ale obvykle bývá jízdou z kopce, protože dochází k dalšímu zhoršování komplikací, hlavně kvůli vedlejším účinkům – dochází především k vyhubení střevní flory. Mnoho odborníků tvrdí, že 60-80 procent kapacity imunitního systému pochází ze střevního traktu a zásluhu na tom mají prospěšné baktérie, které však antibiotika bez rozdílu ničí spolu se škodlivými bakteriemi.

Uznávaný lékař Dr. Ronald D. Whitmont, MD, který působí i jako homeopat, o tom napsal: „Antibiotika neléčí infekce. Jedná se o častý nesprávný úsudek, který se vyskytuje i mezi praktickými lékaři.“ Ve skutečnosti antibiotika redukují zátěž vyvolanou patogenními bakteriemi na stav, který umožní imunitnímu systému hostitele překonat invazi. Dr. Whitmont ještě dodává: „Avšak ani antibiotika ani imunitní odezva hostitele nedostačují ke zničení bakterií LB. Navazující používání silnějších a širokospektrálních antibiotik pouze dál oslabuje imunitní systém a dovoluje infekci, aby se dostala hlouběji do orgánů...“

Trvalé užívání antibiotik v případě LB je tedy kontraproduktivní a dokonce i nebezpečné. V případě brzkého odhalení a s podporou imunitního systému se podařilo uspět proti LB jen s krátkodobým nasazení antibiotik. Pacienti s LB jsou však medicínou poškozováni, pokud jejich léčba antibiotiky je krátkodobá a imunitní systém není podpořen.

Opravdovou tragédií pak je, že zmiňovaný dokumentární film nehledal odpověď v alternativních řešeních a odsuzoval nemocné k životnímu užívání antibiotik – ovšem jen tehdy, pokud to klasičtí lékaři doporučí a pojišťovny uhradí. Taková celoživotní závislost na antibioticích však často znamená život se zhoršujícím se zdravím.

Ve 2. části budou popsána alternativní řešení léčby LB, které autoři dokumentu ignorovali.


 


Zdroje:
https://www.medicinenet.com/lyme_disease/article.htm
https://www.townsendletter.com/April2007/shorts0407.htm
https://cassia.org/history.htm



 

(Přeloženo z https://www.naturalnews.com/028998_lyme_disease_remedies.html)

 

—————

Zpět