Seznam článků

27.06.2017 20:56

Je to jinak: zvýšená konzumace soli vás nepřinutí pít více vody - výsledek bývá právě opačný

  Earl Garcia Nedávná významná studie odhalila, že navzdory obecnému přesvědčení, konzumace jídel z vyšším obsahem soli v nás nevyvolává žízeň. Vědci přišli na to, že zvýšený příjem soli mívá přesně opačný účinek: v těle se začne zadržovat více vody a to pak v důsledku vede...

—————

08.03.2015 10:17

Reklamy na hubnutí vedou lidi ke konzumaci VÍCE špatné stravy

Jennifer Lilley Jedna z nedávných studií prováděná vědci ze státní univerzity v Pensylvánii ukázala na to, že reklamy a marketingová oznámení určená k tomu, aby lidem pomáhaly k hubnutí, mívají ve skutečnosti úplně opačný efekt, vedoucí k nezdravým stravovacím návykům. I když si...

—————

19.04.2013 21:56

CEREÁLIE - to nejlepší našim dětem?

Cereal F.A.C.T.S. Dnes procházíme rostoucí zdravotní krizí, vyvolávanou alarmujícím rozsahem nadváhy u mladých – a to jak v USA, tak i v celém světě. Nyní má v Americe více než třetina dětí a dospívající mládeže nadváhu nebo jsou obézní. Je to trojnásobek stavu v roce 1970....

—————

13.04.2013 14:19

Čtěte informace na obalech vitamínů

  Můžete si být jisti, že dostáváte vše, za co jste si zaplatili?   Alice E. Marson   Milióny lidí užívají každodenně celé hrsti vitamínů, avšak nedaří se jim nijak lépe. Zdá se vám to povědomé? Jejich těla totiž nedokáží absorbovat všechny vitamíny, které...

—————

13.04.2013 14:17

Přejděte na jiný olej k přípravě jídel a snižte tak své riziko onemocnění

Amie Sugat Výrobci kukuřičných, řepkových nebo sojových olejů by byli neradi, pokud by se tato skrývaná fakta o jejich produktech dozvěděli spotřebitelé. Jejich produkty totiž nikdy nebyly určeny pro konzumaci, ale měly sloužit v průmyslu pro mazací zařízení, míchání barev anebo...

—————

13.04.2013 14:10

Proč vám vynechávání snídaní způsobí obezitu a zhoršení zdraví

Ethan A. Huff Pokud budete vždy pamatovat na zdravou snídani každé ráno než se vydáte do nového dne, může to významně ovlivnit to, jak budete odolávat nadváze i nemocem. Nedávná studie z the Imperial College London (ICL) totiž zjistila, že snídaně bývá skutečně nejdůležitějším...

—————

26.01.2012 20:27

Hovězí maso z volného chovu je výživnější než drůbeží

Dr. David Jockers Už více než 60 let je hovězí maso zavrhováno, protože jsou mu přičítány škodlivé účinky v podobě zanášení tepen nebo zvýšené hladiny cholesterolu, které mají způsobovat především jeho nasycené tuky. Potraviny z drůbežího masa bývají naopak propagovány jako...

—————

02.11.2011 22:15

Podporujte trvale udržitelné životní prostředí - konzumujte méně masa a sýrů

  Gigi Chow N.D. Globální poptávka po mase neustále roste. Od roku 1971 do 2010 se celosvětová produkce masa ztrojnásobila na konečných 300 miliónů tun ročně. Pokud bude nárůst pokračovat, můžeme v roce 2050 očekávat roční produkci kolem 600 miliónů tun. Pro tento...

—————

07.09.2011 20:46

Nenechte se mást falešnými zprávami o vápníku

Paul Fassa Velké lži se týkají hlavně doplňků s kalciem. Tento prvek je užitečný a nezbytný, pokud je získáván především ze syrové stravy. Avšak všechny ostatní průmyslově zpracované potraviny obohacované kalciem nebo přísadami bohatými na tzv. základní kalcium*) vám zřejmě...

—————